Leif Erik Schultz er på ferie på ferieøya Rhodos. Han hadde knapt rukket å få hvilepuls før han nærmest gikk i sjokktilstand.

For mens han fulgte småjentelaget til Bjørnevatn IL, som han vanligvis trener, i aksjon under Altaturneringen på Altaposten sin live-sending hørte han navnet sitt.

Før han rakk å tenke spesielt lenge, kunne han konstatere han hadde bitt vinner av en splitter ny bil.

- Jeg holdt på å få hjerteinfarkt. Det har enda ikke sunket inn at jeg har vunnet. Jeg har vel aldri vunnet noe i hele mitt liv, men man kjøper jo alltid lodd. Så det var litt av et sjokk da jeg satt og så på jentelaget spille og hørte navnet mitt bli ropt opp, forteller Schultz på telefon fra ferieøya Rhodos.

- Det er fantastisk

Premien som Schultz kan plukke opp i Alta etter endt ferie var førstepremien i Alta IF sitt billotteri. Ifølge Schultz selv skal vinnerloddet ha blitt kjøpt for flere måneder siden.

- Jeg kjøper jo som regel alltid lodd, men vinner aldri. Dette loddet kjøpte jeg i påsken av Mats Frede Hansen som spiller for Alta men som er fra Bjørnevatn. Det at jeg har vunnet er fantastisk, sier Schultz.

Må til Alta

Selv om Schultz enda har en og en halv uke i sydenvarmen på Rhodos, så venter det nok en tur til Alta når han er tilbake i hjemlige strøk.

- Jeg har ikke tatt stilling til premien enda, men jeg er veldig lykkelig. Jeg må nok en tur til Alta når jeg kommer hjem for å hente bilen, sier han.

Men innen den tid skal han nyte varmen i synderligere strøk mens pulsen jobber seg ned mot hvilepuls.

For siden nyheten om at han var blitt bileier kom har pulsen vært jevnt over det som er vanlig på ferie.

– Jeg satser på at den kommer seg greit ned igjen, sier han.