En del av trafikken gikk muligens til Ringenes Herre-maratonen på kinoen. Men SVA fikk like fullt noen ninjaer, pirater og annet skrømt i tale på fredagskvelden.

- Jeg er kledd ut som en jente som har blitt kutta og blitt klipt opp av saks. Jeg syns det er gøy å kle meg ut fordi man er noe annet enn seg selv, forteller Marta Møllersen.

Snop og havrekjeks

Julianne Koberg begynte på ungdomsskolen i høst, og er dermed i rette alderen for å besøke ungdomsklubben på Basen. Fredag var hennes første tur.

- Har dere vært på knask eller knep rundt om?

- Ja, selv om folk sa at vi var for store for det så gjorde vi det, sier hun.

Godteriutbyttet ble bra, men ikke alle hadde noe å by på, forteller hun.

- Var det noen som valgte knep?

- Nei, men det første godteriet vi fikk, var en havrekjeks. Det var ikke akkurat godteri, men. Det kan jeg kalle knep.

- Har dere fått noe annet rart?

- Vi fikk en hanske med popcorn også fikk vi en pepperkake. De fleste hadde bare lyset av. De ville ikke ha oss, sier Julianne.

Mellom ninjaer og spøkelser fant vi også ei med en mer uortodoks halloween-kostyme. Noria Hovden hadde nemlig kledd seg ut som Salvador Dali.

- Han var en surrealistisk maler, forklarer hun.

- Er det favorittkunstneren din?

- Ja, man kan vel si det.

- Pleier du å være her på Basen?

- Nei, men jeg tenkte å være her flere ganger etter hvert. sier hun.

Skuffet

Kulturkonsulent Bård Stien er litt skuffet over oppmøtet.

- Hvorfor det er så lite ungdom her vet jeg ikke for i fjor var det faktisk over 100. Halloween var jo egentlig nå på tirsdag, men jeg tror ikke det har noen sånn større betydning. Det er litt synd i forhold til det arbeidet vi har lagt ned, men vi har nå gjort det vi gjør hvert år, så det er ikke så mye mer vi kan gjøre, sier han.

På biblioteket, der de under 13 holdt hus for kvelden, var det imidlertid full rulle, kan barne- og ungdomsbibliotekar Lisa Finnøy Ugelvik fortelle.

- Det var første gang i fjor, og da hadde vi 150 barn på biblioteket. Folk har snakket så masse om det i ettertid og spurt om det blir igjen så vi hadde jo ikke noe valg. Vi måtte jo bare kjøre det igjen. I dag er det vel rett i underkant av 100 vil jeg tro som har vært innom her i dag. Så det har fremdeles vært en veldig stor hit og kjempeartig, sier hun.