Lørdag formiddag var det igjen tid for den årlige solfesten i Kirkenes. Konseptet går ut på å feire at sola er tilbake, skape en sosial møteplass og tilby ulike smaksopplevelser fra alle verdens hjørner.

Den lille festivalen har utviklet seg til å bli et svært populært familiearrangement og trekker årlig et stort antall besøkende.

I tillegg var det et variert underholdningsprogram med artister på scenen flere ganger i timen, med både barn og voksne. Flere krefter i både kulturskolen og musikkmiljøet stilte opp.

FORNØYD I NYTT LOKALE

Det nye i år var at solfesten var flyttet fra Samfunnshuset inn til Ofelas Arena.

– Vi er kjempefornøyd med gjennomføringen og alle som har tatt turen innom. Jeg må få rose alle de frivillige som har stilt opp og laget mat til oss.

Etter bare en time var vi nesten fri for all maten, noe jeg tror er rekord, sa en meget fornøyd Sandra Aspmyhr i Frivilligsentralen og som leder av gjennomføringen. Alle inntektene fra salget går til Røde Kors og humantiært arbeid.

ØNSKER FLERE FRIVILLIGE

Inne på kjøkkenet og bak i kulissene var mange hender i arbeid. Her måtte det både kokes kaffe og stekes vafler på spreng.

– Jeg stiller alltid opp. Dette er mitt fjerde år som frivillig. Men vi trenger flere, og særlig til besøkstjenesten ute hos privatpersoner eller i eldrehjem. Jeg håper flere melder seg, særlig yngre krefter, sa Turid Bye.

Jumaa Sheikh-omar kom som flyktning fra Syria for litt over to år siden, og sier at han stortrives på solfesten og i Sør-Varanger.

– Her er det god mat og gode opplevelser. Jeg trives veldig godt i Sør-Varanger og har engasjert meg i lokalsamfunnet. Her er hele familien min samlet, sa han.