- Vi var veldig, veldig nervøse, medgir to lettede jenter fra Bjørnevatn til SVA etter at deres aller første konsert er unnagjort.

- Øvingsperioden har vært veldig krevende, og vi har vært dødsslitne hver gang. Men hardt arbeid har gitt resultater, legger Ane Mari Sveinungsen (18) til.

Hun og Signe Ebeltoft Sparby (16), begge fra Bjørnevatn, ble nemlig i fjor valgt ut i et talentprosjekt i regi av Scene Finnmark. Som mentorer har de hatt Alta-musiker Marit Karlsen og hitmaker Espen Lind.

  • Se videoer lenger ned i saken

Etter fire samlinger holdt gruppa, som har fått navnet Snow in June etter været første gang de møttes, konsert under Barents Spektakels siste dag i helga.

Mamma digger Espen

Begge to hadde solonumre. Ane framførte låta «Skin» av Rag’n’Bone Man sammen med fire russiske jenter som korister, til stor applaus fra salen.

Signe sto alene foran på scenen, og flakket litt rundt med blikket mens de tre husmusikerne spilte introen. Men da øynene hennes fant, og utvekslet et glis med, trommis Jakop Janssønn, virket hun å slippe nervene.

Det var ganske tilfeldig at Signe meldte seg på for ett år siden.

- Mamma er veldig glad i Espen Lind, så hun oppfordret meg til å prøve, sier hun leende.

Først ut på audition

Auditions ble holdt over Skype i første runde. Signe var først ut, med Karlsen og Lind som forventningsfulle dommere.

- Hun sang og spilte ei låt på piano, og da hun var klar så Espen og jeg på hverandre og tenkte at «ja, hvis dette er representativt for de 60 påmeldte, får vi problemer med å velge», skryter Marit.

Under konserten søndag sang hun norske Eva & The Heartmakers sang «Life still goes on». Det er en sang resten av gruppa pleier å felle tårer av å høre Signe synge, fortalte Marit Karlsen tilhørerne på Ofelas Arena søndag.

Etter konserten fikk hun gode klemmer fra foreldrene mens hun selv tørket noen gledestårer.

Ni gjennom nåløyet

Til sammen var det altså to gutter og sju jenter som møtte kravene fra Karlsen & Lind.

Ane Mari betegner Marit som en super vokal-coach. De har hatt harde krav på seg fra proffe aktører, og dermed blitt motivert til å strekke seg mange ekstra hakk.

- Det er uvurderlig erfaring for oss. I tillegg var det skikkelig høyt nivå på de russiske jentene, så i dag kjente vi på presset og prøvde å prestere enda bedre. Så jeg håper vi får jobbe mer med dem, forteller Sveinungsen.

Etter debuten i Kirkenes venter opptredener blant annet på banketten til Finnmarksløpet og i Murmansk.

På sikt er håpet å gjøre innspillinger med Espen Lind bak spakene.

(Etter en del tekniske utfordringer kan SVA nå endelig vise opptakene av de to Bjørnevatn-jentenes solonumre.)