- Dette er årets høydepunkt, mener Merete Ryeng. Vi treffer på henne sammen med Jan Olav Iversen i tribuneområdet bakerst i Barentshallen. Vazelina Bilopphøggers har akkurat gått av scenen, og Ørjan Nilsens opptreden er få minutter unna.

De mest ihuga holder på plassen sin helt fremme ved scenegjerdet. Selv om kirkenesværingene Merete og Jan Olav har tydd til sitteplass, er de bestemt på å være til siste slutt.

- Det er en del som har dratt, men det er sikkert voksne folk uten noe forhold til sånn musikk. Vi skal være hele veien. Det er så variert, og det er sånn det skal være! Vi er i ølteltet lørdag, og vi er i hallen senere på kvelden samme dag, slår Merete fast.

Hun medgir at man er sliten etter to fulle festivaldager. Men det er verdt det for Merete - og på søndag har hun planlagt å slenge seg på sofaen foran TVen mens Manchester United spiller kamp.

Ikke bråk

Ørjan Nilsen fra Bjørnevatn er verdenskjent som DJ. Det er fremdeles mer enn nok publikum igjen i hallen til å få skikkelig energi foran scenen idet han setter i gang, med heftig lyd og lysshow, røyk og pyroteknikk.

Men det er ikke noe slåssing å spore. Det har Joakim Eliassen fra Bjørnevatn bitt seg tak i.

- Det er ikke bråk her. På Midnattsrocken er det bestandig mye slåssing, men her er det vakter overalt, og ikke noe trøbbel. Det er mye bedre, sier han.

- Og så er oppsettet og programmet jævlig bra!

Andre dag

Grenseløsfestivalens andre dag er allerede i gang nå på lørdagen i ølteltet utenfor hallen, med Oslo Blåseorkester. Klokken 19:30 sparkes de mer tradisjonelle konsertene i gang med Postgirobygget i Barentshallen.

Se video i toppen av artikkelen - og under her: