Under Kirkenesdagene arrangerte Sten-Egil Johansen i Luni Tjuns skumparty for de under 18 år. Stian Labahå var innom og syntes det var veldig få ungdommer på arrangementet.

Prøver å seife

- Da jeg så dette, ble jeg bekymret. Jeg har både hørt og lest at ungdom klager på manglende tilbud i Sør-Varanger, men når det arrangeres noe for dem, da kjenner de ikke sin besøkelsestid. Det er for dårlig, sier Stian Labahå.

Han arrangerer Grenseløsfestivalen i september og har lagt opp til stor ungdomskonsert med Bøbben og Yogi, et partyband fra Hammerfest som har gått sin seiersgang blant ungdom med sine frekke tekster og fengende musikk. Godt over to millioner nedlastinger på musikkstreamingstjenesten Spotify, sier noe om populariteten.

- Sitte hjemme

- Jeg håper jo at dette er noe ungdom vil benytte seg av. Men det trodde jeg skumparty også var. I fjor sommer var det en kjempesuksess for de over 18 år, men de under 18 ville ikke komme i år. Jeg lurer veldig på hva det kommer av, sier Labahå.

Han tror kanskje at ungdom ikke leser aviser så mye og derfor ikke ser omtaler av ting som skal komme.

- Det kan også være at ungdom har blitt så lite vant til at ting skjer at det blir et stort tiltak å komme seg ut. Kanskje det er artigere å sitte hjemme, jeg vet ikke, sier Labahå.

Mor og far

Derfor mener han at foreldrene må trø til.

- Jeg synes rett og slett foreldrene må ta litt ansvar, fortelle ungene sine om ting som står i avisa, om arrangementer som kommer, tilby å kjøre dem til og fra, bli med på arrangementene. Det hadde vært flott om foreldre ble med på ungdomskonserten under Grenseløsfestivalen, da kunne de bli mer kjent med hva ungdommen liker, se selv hva det handler om, sier Labahå.

Han legger til at Bøbben og Yogi er ganske grisete i tekstene sine og at målgruppen nok er 14-15 år og oppover.

- Men det er sikkert mange foreldre som ikke aner hva ungene deres liker og hører på, nå har de sjansen til å finne det ut sammen med ungene, mener Labahå.

- Gi et tilbud

Labahå legger til at ungdomskonserten er et rent tapsprosjekt økonomisk.

- Jeg ønsker bare at festivalen skal bli så bred og god som mulig. Vi tjener pengene på de andre konsertene, så sånn sett kunne vi godt latt være å ha ungdomskonsert. Men jeg har lyst å gi et tilbud til ungdom også. Men jeg begynner å lure på om ungdom er interessert, sier han.