I fredagsavisa skrev vi om headlineren til Grenseløsfestivalen, Aurora, som fikk masse ros for sin musikalske innsats i fjor. Nå er det trønderjenta Ary sin tur, som årets nykommer.

2016 var året hvor alt ble snudd på hodet for trønderjenta Ary (bildet). Med sine første singelutgivelser og ikke minst med hiten The Sea har hun virkelig gjort inntrykk på norske musikkfans - og kritikere. Låta havnet blant annet på en hederlig 41. plass da GAFFA-redaksjonen skulle kåre årets beste 50 låter i slutten av forrige måned.

Våre lesere var da heller ikke i tvil om at de ønsket at Ary skulle stikke av med prisen for årets norske nykommer; hun tok tidlig ledelsen i kategorien og har stort sett holdt seg der gjennom hele avstemningsperioden.

Ary sitt forhold til GAFFA-Prisen er at flere av hennes forbilder har blitt tildelt prisen tidligere år.

- Det er mitt forhold til prisen, at den har blitt tildelt flere artister jeg liker, og jeg synes det er veldig kult at leserne har stemt frem meg som vinner. Det er dritfett, sier hun med et lurt smil.

I løpet av 2016 har hun merket at hun har fått større publikum og at det kommer flere og flere mennesker på konsertene hennes - spesielt etter at singelen The Sea ble brukt som introlåt på NRKs drama-storsatsing 'Nobel'.

Ary slipper sin neste singel 17. februar, og skal i den anledning ha slippfest på Rockefeller i Oslo.