Inne på Barentshallen lørdag, traff vi på Sara Brilli og Emmi Leivo. De og resten av ungdomsrådet fra Inari i Finland kom for å delta på både ungdomsrådmøte i helga – og Kaos Spektakel.

De to forteller at ungdomsrådmøtene ikke hadde noen spesielle tema. Det dreide seg heller om å bli kjent med både ungdomsrådet fra Sør-Varanger, og ungdomsrådet i Petsjenga.

– Så kom vi hit, forteller hun, mens andre finner prøver seg på basketkurv og fotballsparking i bakgrunnen.

Tre band

Underholdningstilbudet var like internasjonalt. Fra Norge stilte «It Might Get Loud», fra Finland stilte «IWI», og fra Russland stilte «Gost», i en konsert som startet senere på kvelden.

Litt færre

Bård Stien i kommunen forteller at det var litt over 150 deltakere i år. Det er mindre enn fjorårets 200, uten at Stien vet hvorfor.

– Men de som opptrådte der var fornøyde. Nå skal vi evaluere arrangementet etterpå, sier han.

Kaos Spektakel arrangeres årlig av kommunen, i forbindelse med Barents Spektakel. Stien forteller at de vanligvis pleier å ha det samme uke som Spektakel, men denne gang gikk det ikke.

– Den uka er det vinterferie, og da forsvinner mange ut av kommunen. Så må vi planlegge rundt fotballturneringer og andre ting som skjer, slår han fast.

I tillegg til konsertene kunne ungdommen som møtte opp drive med diverse sport, paintball, sykling og mer til. Det var arrangert busstransport fra hallen ved midnatt.