Ulike grupper hadde samlet ulike musikkstykker på Samfundshuset lørdag da publikum ble tatt med på en reise gjennom musikkens verden.

  • Se flere videoer lenger ned i saken - og bildeserie fra konserten i saken til høyre.

Kirkenes hornmusikk og sangkoret Cresendo sto som grunnstammen.

De ble godt hjulpet av krefter fra Kirkenes skolemusikkorps, konferansier June Ulvang, Annelise Sneve Steinbakk og Wenche Riise på vokal, Katharina Bartsch på piano og bandmedlemmene Yngve Grønvik, Erlend Gimse og Are Skavhaug.

Her fikk publikum høre alt fra blant annet afrikainspirert Lion King, dramatikk fra Phantom of the Opera, svensk Abba-pop og over til kampsang fra Les Miserables.

publikum ønsker mer

– Dette var fantastisk bra. Alle var kjempeflink. Det var gøy å høre de ulike miljøene spille og synge sammen, sa Ingrid Bye Iversen etter den siste konserten lørdag kveld.

Hun var på konsert sammen med venninnene Margrethe Jørgensen og Elsa Zakariassen. De hadde forskjellige favoritter men var enige om en ting: Øivind Haugen Monsen stemme under «Chess» imponerte dem stort (SE VIDEO I TOPPEN)

I tillegg trakk de frem lyden fra klarinettene som de mente var svært god under konserten. De ønsker gjerne at det kommer flere slike konserter i fremtiden.

måtte øve i et par måneder

Selv om hornmusikken og Cresendo utgjorde flest i antallet, fikk de god drahjelp fra øvrige musikkmiljø i kommunen.

Også elever fra Kirkenes skolemusikkorps bidro under konserten. En av de som spilte var Nuria Cusido-Kristensen som til vanlig går i 8. klasse.

– Det var veldig kult å spille med de voksne. Jeg hadde veldig lyst til å delta, og måtte øve i 2 til 3 måneder på notene, kunne hun fortelle. Nuria deltok på klarinett og var derfor med i gjengen som fikk skryt fra publikum.

  • SE VIDEO: Abba-medley:
<
  • SE VIDEO: Les Misèrables-medley