• Datarock på Samfundshuset.
    Foto: Malyutin Maksim, Pikene på Broen
  • Laibach på Samfundshuset torsdag.
    Foto: Malyutin Maksim, Pikene på Broen
  • Publikum på Datarock.
    Foto: Malyutin Maksim, Pikene på Broen

Samfundshuset var kraftig ombygd i forkant av årets Barents Spektakel. Et hevet tak, lyddemping, veggkonstruksjoner og andre oppgraderinger har gjort at salen nå raskt kan rigges opp til å bli en fullblods konsertarena.

Torsdag var det Ondt Blods tur til å teste den nye scena - introdusert av Thin Lizzy-låta "The Boys are back in town" over anlegget. Det var nemlig om lag to år siden sist bandet, med fire av fem medlemmer fra Pasvik og jBørnevatn, sist spilte i byen.

- Knallkonsert!

Publikum slapp alle hemninger da Ondt Blod gikk på scenen. Og frontmann Aslak Heika Hætta Bjørn nølte ikke med utvide konserten fra scenen til midt blant ivrige tilskuere.

I salen var det både mennesker som var kjent med bandet fra før, men også noen som akkurat hadde hørt dem. En av de var John Rainer Betten. 

- Jeg syns konserten var knall! Det var god stemning. Jeg hørte de faktisk første gang i dag i dusjen før jeg skulle på konserten. Det var litt synd at det var litt avstand i starten, men det jevna seg fort og folk trakk fram til scenen. Da var det veldig bra! sier han til SVA.

En med litt mer erfaring var Haakon Kvandal:

- Jeg er veldig fornøyd med konserten. Den var litt kort, men jeg har vært på en håndfull konserter med de før, og det var sinnsykt bra levert på hjemmebane. Jeg har sett de i et fullsatt Rockefeller, og dette stod ikke tilbake for noe som helst egentlig, skryter han.

Bastion

Den gamle bastionen til gruveforeningen Nordens Klippe så sin opprinnelige form allerede på tidlig 1900-tall. Dagens utgave er eid av LO-tilknyttede fagforeninger og Sør-Varanger kommune.

I samarbeid med festivalarrangør Pikene på Broen har de skapt en arena hvor de som vil kan komme for å slippe seg løs til diverse band både fra Norge og Russland. De slovenske avantgarde-rock-legendene Laibach fikk innvie salen torsdag, og russiske My granny's red-flag division vartet opp med dansbare toner før Ondt Blod fredag.

Lørdagen ble Barents Spektakel avsluttet med russiske Tequilajazz og bergensbandet Datarock.

- Fantastisk jobb

Anne Bang Pedersen var tydelig imponert over arbeidet da SVA snakket med henne etter Ondt Blod-konserten:

- Konserten var helt fantastisk! Jeg har hørt masse på dem fra før og synes den siste låta ”Finnmark” var høydepunktet. Definitivt! Den er utrolig bra! Den har alt! Jeg syns Pikene på Broen i samarbeid med Samfundshuset har gjort en fantastisk jobb. De skaper stemning, og har gjort det helt fantastisk.

Ondt Blod er på Norgesturne i forbindelse med det nye albumet ”Natur”. På lørdag var det Vadsø som stod for tur, og neste gang Ondt Blod skal spille, vil være i Harstad 8. mars.