Tar man seg en tur ut nå på søndag, kan man komme hjem som den lykkelige eieren av et flunkende nytt telt. Søndag settes det ut ti telt på ulike steder i Norge, deriblant i Sør-Varanger. Finner man teltet, er man med i trekningen av å vinne det.

- Er det en dag man burde pakke tursekken og komme seg ut, så er det nå på søndag, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, Synne Kvam.

Hint på Facebook
Det er tredje året på rad at paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og Helsport går sammen om å arrangere skattejakt fra nord til sør. Gjennom uken slippes det hint på Facebook-eventet «Teltjakten 2017», slik at man via hintene kan gjette seg frem til hvor man tror teltet blir satt opp søndag.

Når man har funnet ut hvor teltene befinner seg, kan man dra med seg familie og venner på jakt, og få en annerledes søndagstur.

- Teltjakten ble arrangert første gang under Friluftslivets år i 2015, og var så populært, at vi har fortsatt å arrangere denne skattejakten for å markere avslutningen på Friluftslivets uke. Grunnen til at Teltjakten er så populært, er nok at det er minst like spennende for voksne, som for barn, sier Synne Kvam i Norsk Friluftsliv.

Skattejakt for alle
Det ikke en konkurranse om å være førstemann til teltet, men for å være med i trekningen må man være der mellom kl. 10 til 14 på søndag. En av de som vinner teltet, får det også med seg hjem, mens en annen vil få boka «Et ute» av Sigrid Henjum.

Man kan også via en fotokonkurranse med emneknaggen #teltjakten kjempe om å vinne et ekstra Helsport-telt.

- Teltene kommer til å bli plassert på steder det er lett å finne frem til, så lenge man har fulgt med på hintene som er sluppet på Facebook-eventet. Vi legger opp til at familier med små barn også skal kunne ta turen, med ønske om at flest mulig skal komme seg ut denne søndagen, sier Kvam.

I Sør-Varanger er det Sør-Varanger Turlag som står for arrangementet.