Abdulhakim "Hkeem" Hassane og Temur Baig var knapt på tur ut av tenårene da de slo igjennom med monsterhiten "Fy Faen" tidligere i år. Dermed hadde 20-åringene allerede rukket å få seg en hel del blodfans før de dukket opp på Grenseløsfestivalen - med tre konserter på samme kveld.

Den første konserten var en ren ungdomskonsert på Ofelas Arena. Tross at den største hiten heter "Fy Faen", stilte de to rapperne med en rekke låter som i stor grad handler om positivitet og å ikke oppføre seg kjipt. Og gjett om det slo igjennom hos ungdommen - spesielt da rapperne stilte med en helt ny låt.

- Terningkast seks. Alle låtene var bra, spesielt den mye. Men "Fy Faen" er best, sa blant andre Mari Johansen Alnes, Matilda Lønning Weber og Emilia Schmidt.

Inspirerende lokalkonserter

De tre ventet spent på å treffe artistene etter konserten, og ble ikke skuffet. Etter en konsert som hadde blitt filmet på utallige mobiler, og der rapperne selv hadde bedt om å skru på mobillysene for en roligere låt - ja, da var det naturlig å også signere mobiltelefoner.

- Vi fikk signert mobilen, og drikkeflasker, strålte de tre jentene.

Å inspirere unge er viktig for Hkeem og Temur. De husker selv å ha gått på ungdomskonserter for ikke så mange årene siden.

- Det har vært med på å påvirke meg til å være den artisten jeg er i dag, sier Hkeem.

- Jeg husker selv at jeg syntes det var veldig kult når kjente artister kom til små, lokale plasser som ungdommen kjenner til. Vi fikk litt mer kontakt med dem på den måten, mener Temur.

Stramt skjema

Idet denne artikkelen slippes, skal Hkeem og Temur være i gang med sin konsert i Barentshallen. Senere på kvelden kommer de tilbake til Ofelas Arena for enda en konsert for de over 18 som ikke er på festival.

Å kjøre tre konserter på én kveld går bra for rapperne.

- Vi er vant til at timeplanen er veldig stram, sier Hkeem.

- Men det er ikke noe problem. Vi koser oss, slår Temur fast.

Hkeem og Temur starter ny klubbturné rundt om i landet i slutten av september.