Line Suomalainen fra Sør-Varanger holdt ut i tre episoder av realityprogrammet Farmen på TV2, før hun måtte ut av serien.

55-åringen hadde tirret på seg flere av deltakerne, blant annet etter å ha blitt tatt for å forsyne seg av matlageret i skjul. En uke ute i oppholdet var det tid for tvekamp, for å sende ut den første av de 14 deltakerne. Suomalainen ble valgt som førstekjempe, og valgte å konkurrere mot den 30 år gamle sykepleieren Sunniva Dortea Thorsen.

Sleggeklar

Suomalainen er både kunstner og bonde, og hadde ingen problemer med å håndtere slegga som skulle banke fem nagler ned i en stokk. Hun unnagjorde oppgaven dobbelt så fort som den yngre konkurrenten - men så skulle resultatet inspiseres.

– Line, du lå et hav foran Sunniva – men den første naglen din er dessverre ikke godkjent, sa programleder Gaute Grøtta Grav.

Hele naglen måtte nemlig være i kontakt med treet, og det var ikke tilfelle her. Med det måtte Suomalainen ut av det populære programmet, som første deltaker.

- Da det gikk opp for meg hva som hadde skjedd, mens Gaute inspiserte naglene, tenkte jeg: «Line, at det går an å være så blåst i toppen». Jeg var et eneste sleggeslag unna, og har rett og slett hatt for dårlig tid, sa Suomalainen til Dagbladet rett etter at episoden ble sluppet på TV.

Ikke bitter

Hun tar imidlertid tapet med godt humør.

- Da var det meningen at jeg bare skulle være der en uke. Jeg er overhodet ikke vemodig eller bitter, og er bare takknemlig for at jeg fikk være med. Jeg ga det jeg hadde, tøyet grenser og lagde show, humrer hun.

Suomalainen er kjent for å være frittalende, og det ble det mye fokus på i TV-serien. Der redigeres flere dager ned til en knapp times episode av gangen, og da er det selvfølgelig kranglene som trekkes frem.

- Jeg er egentlig en trivelig og fair person, men i den første episoden ble jeg framstilt som «den reneste bitchen». Men det er for så vidt greit, for jeg ble oppfordret av produksjonen til å lage show - og kjøpte det. Det var moro, sier Suomalainen til Dagbladet.