Folk strømmet til markedet på Fjellstua i Neiden lørdag. Det var igjen duket for den tradisjonsrike begivenheten som Neiden laksefestival etter hvert har blitt.

Og selv om selve lakskonkurransen ble besluttet utsatt, så virket ikke det til å ha noe å si på hverken oppmøte eller stemningen blant folk.

Bilene strømmet til, temperaturen viste tosifret og folk koste seg blant salgsboder og mennesker.

En folkefest

- Jeg vil si det var en folkefest i Neiden denne helgen. Det var et fantastisk fint arrangement med mye folk og fint vær. Det var god stemning, og fin musikk hvor det til og med ar noen som tok seg en sving rundt om på plattingen, oppsummerer initiativtaker Liv Thrane.

Flere utstillere og selgere hadde satt opp bord inne i store telt. Der ble det solgt alt fra vår-ruller, syltetøy, strikketøy og annet håndverk.

Thrane kan imidlertid ikke si hvor mange som var innom markedet lørdag, eller på de ulike arrangementene i Neiden. Men i løpet av dagen strømmet folk til, og det ble trangt om parkeringsplassene.

-Det er vanskelig å si hvor mange som tok turen innom på lørdag. Mange kom og gikk. Men det ble trangt om parkeringen, for vi har dessverre dårlig parkering. Men så lenge folk tar det rolig, og er flinke til å vise hensyn så går det bra, sier hun.

Optimisme

Initiativtakeren bak markedet ved Fjellstua mener det for tiden er stor optimisme i bygda. Med mye aktivitet og flere arrangementer strømmer folk til, og det åpnes for flere muligheter for besøkende.

- Det har vært mye begivenheter i Neiden den siste tiden med blant annet nytt hotell og museum. Jeg har så langt ikke fått noen negative tilbakemeldinger, og jeg tror at når folk kommer til Neiden – enten langveis eller kortveis fra – så har man mulighet til å besøke ulike ting, sier hun.

- Jeg håper det kan bli mange slike folkefester i Neiden fremover. Det har vært veldig vellykket på den ene og andre siden. Det er veldig bra for bygda at det er mange aktiviteter, legger hun til.