- Kirkenesdagene 2018 skulle tydeligvis vise seg å være det året med kjempestore utfordringer knyttet til den tradisjonelle åpningskonserten på onsdagen, skriver Ofelas Arena på Facebook.

Øivind "Elg" Elgenes skulle trå inn for Steinar Abrigtsen, etter at sistnevnte ble syk. Nå viste det seg at Elg hadde dobbeltbooket, og at han egentlig hadde avtale om å stille for Kim Larsen et annet sted.

Da elghornet glapp, kastet festivalarrangørene lasso etter andre gevir. De huket tak i Trine Rein i siste liten.

- Kirkenesdagenes åpningskonsert betyr mye for oss på Ofelas. Og de senere års besøkstall tyder på at denne er viktig også for folk i Sør-Varanger. Det var derfor aldri et alternativ for oss å avlyse konserten helt. Vi vil derfor rette en diger takk til Audun hos AN Artist, som virkelig har jobbet og stått på for å redde oss ut av denne kjipe situasjonen. Trine Rein har nemlig sagt ja til å komme til oss førstkommende onsdag. Vi føler oss veldig fornøyd med utfallet av denne ”krisen”, og har allerede senket skuldrene og begynt å glede oss til konsert i Arenaen på onsdag, står det videre i meldingen.

Rein tar med seg Aleksander Sjølie, og det blir dermed akustisk kveld på Ofelas Arena på åpningen av Kirkenesdagene.

Rein debuterte i 1993, og hennes største nittitallshit var "Just Missed the Train". Hennes sjette studioalbum, "The Well", ble sluppet i 2017.