Musikkopptredenene i løpet av Barents Spektakel var ikke begrenset til de typiske konsertscenene. I tillegg til kirka, Samfundshuset og utestedene i Kirkenes, var det opptredener både i Barentshallen, inne på Barentsbadet, og inne i den store isskulpturen under «Århundrets Rettssak».

Og én heldig Sandnes-beboer fikk en mer privat opplevelse, med inviterte venner til stede inne i egen stue. Sangeren Inge Bremnes stilte nemlig opp i huset til Erlend Iversen, komplett med band og lydanlegg. Det ble en times konsert, der et titalls gjester kom innom.

- Det var en konkurranse på Facebook-sida til Barents Spektakel, der man ble bedt om å legge inn en god historie fra noe man hadde opplevd på Spektakel, forteller Erlend.

Han vil ikke gjengi historien i avisa, men konstaterer at det dreier seg om noe som skjedde under en konsert med Casio Kids. Uansett var det nok til å vinne gratiskonserten, og det klager han absolutt ikke på.

- Det var helt peise rått! Fantastisk, rett og slett. Og Kjetil som var på lydteknikken gjorde en fenomenal jobb. Det var kjempebra lyd i stua, sier han.