Av dagens Barfrost-besetning er det tre medlemmer som har vært med hele veien. Trommis Even Stunes og tangentspiller Elisabeth Bade startet det hele etter å ha møttes i andre bandprosjekter, og de ringte Jon Aronsen etter å ha hørt mye om ham som sanger.

Roy Hojem ble også med, kort tid etter var også nytilflyttede Bernt Moum på plass og der var første versjon av Barfrost i gang.

Det var for ti år siden. Opp igjennom tidene har den harde kjerne holdt seg mens andre har blitt byttet inn og ut. Men nå tror bandet på at dagens medlemmer holder en stund, med Roar Stenbakk på bass og gitarist Tom Rune Hansen som nyeste medlem.

– Besetningen virker nå forbanna solid, mener Stunes.

Tom Rune Hansen har en av de mest framtredende posisjonene i bandet, og begynte først i år, men det bekymrer ikke resten av medlemmene.

– Tom Rune har tatt låtene veldig bra. Han har hatt en helvetes jobb. Det vi spiller er ikke det enkleste materialet å få til live. Vi spiller alt fra Muse til Marillion og Rush, sier trommisen.

Forskjellig smak

Det er nettopp det varierte låtvalget som har definert Barfrost.

– Jeg tror alle her har vært med på å forme oss, sier Bade.

– Det er rart, for vi har ganske forskjellig musikksmak, skyter Stenbakk inn.

– Jeg vil si det går mye på prog-rock, nevner Hansen.

– Men jeg hører ikke på prog, protesterer Stenbakk med et flir.

Barfrost-gjengens filosofi er å aldri si nei til en låt.

– Om noen har en låt i hjertet, prøver vi den uansett før vi sier nei. Men da med en egen vri. Vi kopierer ikke, men covrer. Det var en Marillion-låt jeg ikke likte, men tenkte på hvordan trommisen i Rage Against The Machine ville spilt den, nevner Stunes.

Så har Barfrost også et knippe egne sanger som de vil kjøre på med når de snart stiller med jubileumskonserten på Ritz.

VIP-konsert

Barfrost har hatt lassevis med samarbeid med andre band og musikere. På selve jubileumskonserten blir det imidlertid bandet som skal styre scena helt og fullt, om ikke noe uventet skjer. De som har jobbet med og hjulpet bandet igjennom tidene skal nemlig takkes på andre måter.

– Vi har invitert alle, og en del VIP-gjester får spesiell oppvertning. Så har Torill på Ritz påspandert en del til, så vi kan dele ut VIP-billetter igjennom Facebook, forteller Stunes.

Bandet lover skikkelig show den kvelden. De har til og med hentet lydtekniker fra Oslo.

– Det blir ikke billig produksjon, men det blir jævlig bra, slår trommisen fast.