Nesten alle Samovarteaterets medlemmer var på plass i Harstad i de to ukene forberedelsene og selve festspillene varte.

- Vi har vært i Harstad siden mandag 19. juni og reiser hjem nå på søndag, sier Theresa Haabeth Holand, inspisent/prosjektmedarbeider i teaterets festspillprosjekt. Bente S. Andersen har ansvar for regien, Jan Harald Jensen lysdesign, Magnus Slettebø på lyd/teknikk og Andreas Fliflet musikken. Turid Skoglund og Nikolay Shchetnev står på scenen.

Regi og gjennomføring

Samovarteateret har stått for regi og gjennomføring av årets festspill på lørdag 24. juni.

- Dette resulterte i et storslagent utearrangement og folkefest med dans, musikk, taler og flotte kunstneriske innslag.

Arrangementet foregikk i Hamek, Harstads mekaniske industriområde, hvor 80 personer medvirket på og rundt scenen. Utenriksminister Børge Brende og festspilldirektør Maria Utsi holdt taler og rundt 2500 publikummere fant veien til arrangementet. Samovarteateret hadde det overordnede ansvaret for regien og gjennomføringen av hele arrangementet. Det ble en stor suksess.

- Ja, helt fantastisk. Det var nydelig vær, god stemning, masse folk og ble et arrangement i ekte Samovar-ånd, sier Theresa.

Avslutning

Om ikke dette var nok hadde Samovarteateret også ansvaret for lørdagens avslutningsforestilling under festspillene i Nord-Norge.

- Vi avslutter med forestillingen «Sannhet» lørdag på Kulturhuset her i Harstad.
«Sannhet» er blitt vist i en litt annen variant tidligere under fjorårets Barents Spektakel i Kirkenes. Stykket er nå omarbeidet og har urpremiere under den storslagne avslutningen av Festspillene lørdag.

- Dette er en stor ære. Vi tar med oss alle disse gode erfaringene og opplevelsene videre i teaterarbeidet og har knyttet mange gode kontakter for framtiden. Vi ønsker å takke Festspillene for et flott samarbeid og for tilliten. De fotjener all verdens skryt for en godt gjennomført festival, sier Haabeth Holand.

Konferanse

I tillegg til all aktiviteten rundt festspillene har Samovarteateret også deltatt på konferansen «Arctic Arts Summit», verdens første arktiske kulturpolitiske toppmøte og kulturkonferanse med deltakelse fra alle de åtte arktiske landene.