Slike settinger byr ofte på et reportoar av det brede slaget. Og variert, det ble det.

Country

Helt fremst mot scenen, satt Marianne Iversen, Heidi Ihler og Maria Iversen. De er ikke kjent med artisten Ivan Jonas, men de hadde hørt det skulle bli country-musikk, og var derfor på plass på konsert.

- Vi håper det blir variert country-musikk og rock i løpet av kvelden, sier de, og legger til at det er viktig å delta på det som skjer i Kirkenes.

- Og så blir det jo en liten trøst, når man ikke kom seg på Midnattsrocken i år, skyter Heidi inn.

Egne og andres

Kort tid senere kom kveldens stjerne inn døra. Ivan Jonas har på nåværende tidspunkt 15 album, samt deltakelse i Grand Prix i bagasjen, og lovte en god låtmiks. Altaværingen har ikke spilt i Kirkenes siden åttitallet, - da sammen med bandet Silverstone. I dag har han med seg den kjente kirkenesmusikeren Pedro på bass.

- Jeg har kjent Pedro i 12 år nå. Vi har blitt gode venner, forteller han.

Jonas har også spilt mye i Russland, og han synes det er hyggelig at det er så mange russere i byen.

- Det er helt fantastisk å være tilbake i Kirkenes, sier han før det er på tide å gå på scenen.

Trivelig

I tillegg til egne sanger, ble det også litt Jonny Cash og andre velkjente artister og låter.

Til og med introlåten til den australske tv-serien Home and Away fikk vi massere øregangene med, takket være duoen. Utover kvelden ble allsangfaktoren skyhøy og stemningen bare tjukkere og tjukkere etter hvert som flere og flere feststemte mennesker betalte seg inn døra.

Klokka var ikke mer enn elleve på kvelden før det ble danset sving med full innlevelse helt fremme ved scenekanten. Alle var med, med sang og skål inne i det trange lokalet. Da avisa tok kveld i tolvtida, var det 100 innbetalte, og dermed fullt inne på puben, og feststemte mennesker måtte fra da av stille seg i kø for å få med seg festivitasen som varte helt til stengetid.