Torsdag åpnet Godteland på Hesseng. Butikken deler både lokale og personale med Jernia, mens Anna Maria Pleym er ansatt som hovedansvarlig for å holde butikken i gang. Hun var fotfulgt av Godteland-kjedens gründer Anders Fosse på åpningsdagen, idet de håndterte bølgene med kunder.

«Bølger» er det rette ordet her. Med nærhet til både grunnskole og videregående skole var det plenty med nysgjerrige elever som kom innom i friminuttene.

– Vi merket at det var storefri midt på dagen, sier daglig leder Øyvind Nilsen i Jernia.

– Jeg tror noen har vært her hvert friminutt. De sier sånn: «Si fra når klokka er fem på, så rekker vi tilbake,» sier butikkansatt Julie Heimtoft Hølvold.

Smågodthylla

Godteland satser på import av snop og brus fra forskjellige steder. Responsen fra skoleelevene SVA snakket med, var god, da vi var innom rett etter skoleslutt. Da fyltes butikken kjapt opp.

Også videregående-elever var innom. 17-åringene Aleksander Olsen og Trym Stiby gikk rett på smågodthylla.

– Når det er godter, går jeg etter alt, sier Aleksander. For Trym er det surt snop som gjelder.

– Utvalget ser greit ut! Det er bra at vi også har fått en slik butikk her, mener der.

Snopsulten eier

Nilsen forteller at det var sentereier Espen Markki som tok initiativet til å få godtebutikk på plass. Hesseng-butikken er butikk nummer 29 i kjeden, og Markki var selv hekta på den der han bor i Oslo-området.

– Han sa at det var ikke aktuelt for ham å kjøpe godteri noen andre steder, sier Godteland-gründeren Fosse.

Det var ikke noen egen plan å ha treningssenter rett ved godtebutikken. Ifølge Nilsen i Jernia var det mer tanken om å trekke de som var ute etter hjemmekos.

– Markedet er ganske stort her siden Rema 1000 er i nærheten, og vi har Posten i samme lokale, sier godtebutikkleder Pleym.