- Mye av det som ble sagt var gammelt nytt, jeg fikk ikke akkurat noen aha-opplevelse, sier Fred Fiskebeck. Han var en av de rundt 50 som møtte opp på kommunens andre folkemøte om omstilling i Sør-Varanger.

Av seg selv

- Det viktigste, som jeg ser det, er at kommunen blir attraktiv for næringslivet. Sør-Varanger er ikke en næringsvennlig kommune, men hvis den blir det, vil mye gå av seg selv, sier han.

Fred Fiskebeck sier at mye av det som ble presentert i forslag til omstillingsplan er saker som næringslivet jobber med hele tiden.

- Forslagene er både realistiske og ambisiøse, og det må de være. Hvis kommunen hadde vært næringsvennlig ville vi fått til mye mer, sier han.

Pengebruk

Men han synes det er veldig positivt at det kjøres en åpen prosess der alle er invitert til å bidra.

- Oppskrifta på suksess ligger på oss selv, så hvis vi får til å samarbeide bedre på tvers av næringene vil vi komme langt. Derfor synes jeg prosessen ser spennende ut, spesielt hvis pengene som ser ut til å komme blir brukt på best mulig måte, og ikke rotet bort på konsulenter som forteller oss det vi allerede vet. Det har vi også sett før, sier han.

Les mer om folkemøtet og omstilling på papir i lørdagens Sør-Varanger Avis.