Med snøhotellet i Kirkenes, restaurant og hundekjøring, kongekrabbefiske, rafting i midnattssol, lokalhistoriske opplevelser og turer til Russland, har Radius Kirkenes nok å gjøre i løpet av et år. Nå har de fått oppmerksomhet fra NHO Finnmark, som ga dem Nyskapingsprisen dette året.
NHO deler ut Nyskapingsprisen i de forskjellige regionene hvert år.

Kan bli nasjonalvinner

Når Radius Kirkenes nå har fått prisen for Finnmark, betyr det også at de har sjansen til å vinne den nasjonale Nyskapingsprisen. Alle vinnerne fra regionene konkurrerer om den, og den nasjonale vinneren kåres hver høst.
- Det er artig og spennende, sier daglig leder Ronny Østrem. Han kan ikke si noe om hvilke sjanser de har i landsfinalen, men er glad for prisen så langt.

Nyskaping

Forslagsstilleren til Nyskapingsprisen berømmer bedriftens evne til nyskaping etter hvert som markedet, sesongene og infrastrukturen har endret seg. De har gått fra en ren vinterbedrift med én lavvo og to reinsdyr, til en helårsbedrift med alle de ovennevnte aktivitetene. Dette selv om de blant annet har vært nødt til å flytte fra stedet der det skal bygges nytt sykehus. I dag omsetter bedriften for ca. 15-17 millioner kroner, og på det meste er det opp til 50 ansatte i bedriften.
- Det er vel det de har sett på - at vi har vært med på en type nyskaping, uten å ha lærebøker vi kan lese oss opp i, sier Østrem.