Det er klart for en ny epoke for Sør-Varanger Bilteknikk. Nybygget de har reist på nabotomten til sitt nåværende verksted er i ferd med å bli ferdigstilt.

Det eneste som mangler før de tar med seg flyttelasset og åpner dørene om en og en halv uke er en siste finpuss.

– Det er mye jobb nå i innspurten, men jeg gleder meg veldig til vi kan ta imot kunder i vårt nye lokale. Det har alt vi trenger for å optimalisere driften vår, sier daglig leder Stig Hjelm.

Ingen tilfeldigheter

Nybygget på tomta hvor Mietinen Transport tidligere lå er ikke lite. Ifølge Hjelm er det opp mot dobbelt så stort som det de tidligere har leid. Samtidig er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

– Etter atten år i bransjen, så vet man hva man vil ha. Vi har derfor fokusert på at det skal bli bygget på en måte som er tilrettelagt for både de ansatte, jobben som gjøres og kundene, sier Hjelm.

I sine nye lokaler vil det være en innendørs bilbutikk, hvor det vil være et eget område spesielt for kunder. Samtidig vil det være to verkstedhaller som er topp moderne.

Alt er bygget på en måte som gir både god arbeidsplass og effektivitet i prosessene. Det bidrar til at de ansatte for bedre arbeidsforhold, og har muligheten til å øke både effektiviteten og produktiviteten.

Går for økt omsetning

Bilverkstedet på Hesseng har opplevd gode tider. Regnskapet for fjoråret viser et solid resultat. Fjorårets driftsinntekter var på 35,9 millioner kroner. Samtidig hadde bedriften et overskudd på 829.000 kroner.

De siste fem årene har årsresultatet vokst, og med nytt bygg tror Hjelm de gode tidene vil fortsette.

– Det er ingenting å si på regnskapet, og når vi nå kommer i nytt lokale så har vi muligheten til større produktivitet og effektivitet. Det gjør at vi regner med å kunne få en økning på 35 prosent på bilsalget, forteller han.

Lang prosess

Prosessen med å ha kommet inn i nye lokaler har vært en lang prosess. Allerede i 2010 begynte tankene å svirre om de ikke skulle få seg noe eget framfor å leie lokaler.

Men i oktober i fjor ble kontrakten for kjøpet av nabotomta underskrevet. Siden den gang har det blitt jobbet på spreng for å få i stand bygget.

Da planleggingen av nytt verksted begynte, visste Stig Hjelm og hans medeiere at de ønsket å ta grep for å skåne miljøet. Et viktig element har blitt å legge til rette for såkalte «grønne grep» for å bidra til mindre forurensning og miljøvern.

- Vi har blant annet bygget en miljøstasjon, slik at alt det farlige avfallet blir plassert på ett sted. Det er ryddig og også et ledd i å ta hensyn, sier Hjelm.

Utover miljøstasjonen har Hjelm og teamet hans også flere løsninger inne i byggene - enten det gjelder materialer eller løsninger - som i større grad tar hensyn til miljøet.

- Vi ønsker å ha alt på stell, sier Hjelm om grepene de har tatt.

Vil ha flere jenter i verkstedet

Og det er ikke bare i verkstedhallene de ønsker å ha alt på stell. De ønsker også å ha en god miks av begge kjønn blant sine ansatte.

Sør-Varanger Bilteknikk tar gjerne imot flere jenter. Det gjelder også sammensetningen av ansatte, hvor han mer enn gjerne tar i mot kvinner.

– Jeg mener yrket egner seg godt for jenter, og de har flere egenskaper som bidrar godt inn i yrket og til det vi ønsker å levere som bilforhandler og verksted, sier daglig leder Stig Hjelm.

Av totalt 18 ansatte er det per i tre jenter som er enten ansatt eller lærlinger. Men Hjelm vil gjerne ha flere med på laget, og oppfordrer jenter til å se mot bilbransjen.

- Vi har et godt samarbeid med yrkesskolen her på Hesseng, og nærheten til verkstedet gjør det enkelt, sier han.