«Energy on the loose» eller energi på ville veier, var tittelen på samlingen som ble holdt for første gang i Kirkenes denne uka.
- Det har vært en spennende dag med aktiviteter og mye informasjon til elevene, sier rådgiver Jørn Krogseng.

Norgesmestere

Martin Leistad og Simon Emanuelsen har begge gått på elektro på Kirkenes videregående skole. De deltok i Finnmarksmesterskapet for yrkesfag
og vant, kvalifiserte seg til Arctic Skills i Murmansk og Norgesmesterskapet, og vant det også.
De fortalte niendeklassingene hva de hadde vært med på, hvilke utdanningsmuligheter som finnes innen elektrofaget, og hvilke valg de hadde gjort.
Til slutt ble de premiert med verktøykasser fra Anne Figenschou i Tverrfaglig opplæringskontor i Øst-Finnmark og Tor Arne Henriksen fra Tools.

Avveksling

- Det var litt utfordring å delta på Arctic Skills i Murmansk, for det er litt andre regler å følge i Russland enn her, forteller Simon Emanuelsen, som er fra Pasvik.
Under NM samarbeidet han med kameraten, Martin Leistad, som er fra Vardø. Han har fått lærlingeplass i hjembyen, mens Emanuelsen skal fortsette å utdanne seg.

Smell og røyk

- Dette var veldig fine ting å være med på, man får litt avveksling fra skolebenken, det er artig å være på tur og det er fint å bli kjent med nye folk, sier Emanuelsen.
Elevene fikk også oppleve en naturfagtime med Marianne Kjeldsberg fra Nordnorsk Vitensenter med mye smell og røyk, flytende nitrogen og kokende vann, hydrogen- og oksygenballonger
og mye mer. Kule eksperimenter og vise at naturfag kan være både artig og ikke så vanskelig.

Energisk

Trommeslager Matvey Schehtnev fra Kirkenes skolemusikkorps opptrådte også på xylofon
og spilte et energisk og fartsfylt musikkstykke for elevene.