Det at du mener at «samliv mellom to av samme kjønn er synd» er ikke en fremmed holdning for meg. Det er mange der ute som fortsatt mener dette, og altfor mange liv har blitt ødelagt og gått tapt på grunn av hat fra mennesker som nettopp mener det samme som deg. Dette håper jeg noe både du og alle andre er klar over.

Din uttalelse om at sykdom er straffen for å ha sex med noen av samme kjønn er derimot noe jeg ikke kjenner meg igjen i.

HIV og syfilis er sykdommer som per dags dato er hovedsakelig utspredt i u-land med mangel på uvitenhet, prevensjon og samtykke. Sykdommene begrenser seg ikke til forhold av samme kjønn. Både menn og kvinner som er heteronormative har disse sykdommene.

Det spiller ingen rolle om din partner er av samme kjønn eller ikke. Bare fordi du er hetero vil ikke dette gjøre deg immun fra en seksuelt overførbar sykdom. Simpelthen ved å ha ubeskyttet sex med hvem som helst kan du risikere å bli smittet.

Til og med mennesker som deg.

Så lenge alle som er seksuelt aktive er flinke til å:

  • Bruke prevensjon (kondom er den mest sikre metoden)
  • Teste seg for seksuelt overførbare sykdommer.
  • Behandle seg dersom det skulle vise seg at de bærer på en seksuelt overførbar sykdom, og kommuniserer med partneren/partnerne sine rundt dette.

Så vil risikoen for å bli smittet være minimal. Dette er min oppfordring uansett hvem du er, hvem du har sex med, hvor du kommer fra, og hva du tror/ikke tror på.

Maren Stunes
Stockholm