«Åpenhet og innsyn er avgjørende for et levende lokaldemokrati»

Publisert: - Oppdatert: 14.05.2017 kl 18:28

KRONIKK: Dårlig journalføring både hindrer befolkningen innsyn og gir kommunen dårlig kontroll, skriver Kjetil Reithaug i Arkivverket.

 
Klager på dårlig oppførsel blant bussjåførene

Publisert:

Etter å ha lest dette stykket i Sør-Varanger Avis den 11.4. 17 finner vi det det riktig å komme med noen forklaringer, skriver tillitsvalgt Geir Hanslien i dette debattinnlegget.

 
Annonse
Annonse
Annonse
 

Publisert: - Oppdatert: 04.05.2017 kl 13:07

At Sør-Varanger kommune etter en måned ikke har kunnet si noe om hvor mye de bruker på eksterne selskaper i barnevernet er kritikkverdig, skriver SVA på lederplass.

 
1917-2017 Den russiske revolusjonen

Publisert: - Oppdatert: 28.04.2017 kl 08:24

Mange tilhørere møtte opp på Grenselandmuseet forrige torsdag kveld på Barentsinstituttets seminar «1917-2017 Den russiske revolusjonen og den konsekvenser for enkeltmennesker i Russland og Norge», skriver arrangørene i dette oppsummeringsinnlegget.

 
NTP - årets store bløff fra sentraliseringskameratene

Publisert:

Jeg har sittet og gått igjennom NTP, og skal si det ikke er oppløftende for oss i Finnmark, skriver Kurt Wikan i dette debattinnlegget.

 
Annonse
«Vi må lære om dem vi kaller monstre»

Publisert: - Oppdatert: 10.04.2017 kl 21:20

De som ikke har noen å spise nista si med i lunsjen, eller henge med når resten av klassen er på fritidsaktiviteter, kan kjenne på ensomhet, som til slutt bærer galt av sted, skriver journalist Siri Seim Sønstelie i denne kommentaren.

 
«Kanskje vil en «Arctic Railway Experience» bli like kjent som den transsibirske jernbane?»

Publisert:

I Nord-Norge kan flere puslebrikker i en høyteknologisk gullkyst passe godt inn - som morgendagens fiskeredskaper, arktisk reiseliv, marin forsøpling og havplast og fornybar teknologi i kystsamfunn, skriver polarinstituttets direktør Jan-Gunnar Winther i dette debattinnlegget.

 
Ingen bevis for russisk hybridkrig på Storskog

Publisert: - Oppdatert: 30.03.2017 kl 10:08

LEDER: Mange russere tjente mye på asylkrisa. Men å fortsatt holde på påstanden om at det var en bevisst styring fra Moskva er konspiratorisk vrøvl, skriver SVA på lederplass.

 
- Valg av Høybukta Vest leder oss inn i en ny ørkenvandring, og ofrer byutviklingen underveis

Publisert: - Oppdatert: 28.03.2017 kl 12:30

Kommunen risikerer å havne fem-ti år på etterskudd, skriver entreprenør Svein W. Sundquist i dette debattinnlegget.

 

Publisert:

Barnas beste - Hvem har ansvaret? spør Fellesorganisasjonen (FO) i Finnmark etter SVAs artikler om barnevernet i Sør-Varanger.

 
Annonse
Annonse
Annonse