Bugøynesfestivalen vokser og festivalsjef Ken-Albert Abrahamsen håper på enda flere folk i år enn i fjor. Det tyder i alle fall alle telefonene med spørsmål om parkering for bobiler på.

Komikere

Nytt av året er standup med Trine Lise Olsen, kometen fra Indre Billefjord og Zahid Ali, blant annet kjent fra Nissene på låven, Hellfjord og Børning. Med seg som konferansier har de Halvor Johansson, en ny komiker på vei oppover.

Det blir gjensyn med bandet Publiners som spilte på Bugøynes i 2012 til stor suksess. Bandet har hatt stor suksess etter at de begynte å synge på norsk, og har gitt ut flere album, fått god kritikk og kaller musikken sin for «folk'n'roll».

Danseband

– Dansekveld ble så populært i fjor, at det gjentar vi i år. Denne gangen er det ett av landets aller mest populære danseband som kommer, Contrazt, forteller Abrahamsen.

Siden starten i 2005 har bandet vært ett av landets mest turnerende danseband. Hvert år har det kommet ut nye CD-plater, de har solgt til gullplate fire ganger, fire ganger årets danseband, årets danselåt og årets musiker. I tillegg nominert til Spellemannprisen i kategorien danseband for 2015. I tillegg til å spille dansevennlig musikk, er bandet kjent for spilleglede og smittsom utstråling på scenen.

Allsang

– Plumbo er et band som virkelig skaper liv, og i år får de under 18 år en liten bonus fra bandet, forteller Ken-Albert Abrahamsen.

Det er nemlig 18 års aldersgrense på konserten, men alle som er yngre, får lov å komme i teltet under lydprøven.

– Da spiller de et par låter ekstra bare for de unge, forteller han. Med låter som «Ola Nordmann», «Rådebank», «Ta meg» og mange flere, appellerer bandet til en bred aldersgruppe. Megahiten «Møkkamann», med snaue 4,7 millioner YouTube-visninger, er den desidert største og sørget for Spellemannsprisen 2011 i klassen «årets hit».

Lokalt

Trioen Langt Nord med base hos Raymond Hildonen i Tana er også tilbake i Bugøynes i år, og har utallige opptredener i bygda bak seg. Bandet står for coverhits med stor dansevennlighet innen pop, rock og swing, med en forkjærlighet for hits på norsk. Trioen stiller med sin originale besetning, Raymond Hildonen på gitar/sang, Roger Holst på trommer og Trond-Martin Nicolaisen på bass/sang.
– Men det kommer mer, sier Ken-Albert Abrahamsen.

Unge artister

I fjor satset festivalen litt ekstra på unge fremadstormende lokale artister, og gjentar suksessen i år.

– De får spille i teltet på torsdagen. I fjor hadde vi to band, og det var skikkelig suksess. I år håper vi å ha enda flere lokale band med musikere blant de yngre i fylket, sier han.

Og om kvelden blir det dans med et lokalt band.
– Det blir fest og musikk i teltet hver kveld, og jeg synes vi har klart å få til et veldig bredt tilbud, noe for enhver smak, sier Abrahamsen, og legger til at det kommer enda to artister til, den første vil bli offentliggjort like før påske.

Tradisjoner

I tillegg blir det selvsagt tradisjonsrik havfiskefestival på lørdag, samt demonstrasjon av vannskutere. Det siste var en kjempesuksess i fjor, det var så mange folk på flytebrygga at folk ble våt på beina.

– Det er enda ei stund igjen å planlegge, så vi prøver å finne enda flere opplevelser til lørdagen. Vi håper å få til noe mer under paraplyen mat og kultur. For ingen skal gå rundt og være sultne på festivalen, sier han.

Fredagen er det Ranvikamarsjen, med laksesuppe og båttransport hjem som pølsa i rosinen. Trond Høiberget har åpnet Bugøynes Bistro i gammelbutikken, et nytt spisetilbud under festivalen.
– Folk skryter allerede av maten, sier Abrahamsen.
– Og alle lag og foreninger kommer selvsagt til å være i sving med sine ting. Vi har fått så mange henvendelser og visninger på nett at det tyder på at det kan bli en enda bedre festival i år enn i fjor, publikumsmessig. Jeg gleder meg i alle fall, legger han til.